Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από από την υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως «πρόκειται για μία προσπάθεια της κυβέρνησης και σε ένα βαθμό και του ΚΙΝΑΛ να αποτρέψει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όταν υπάρχουν δύο έρευνες η μία εκ των οποίων την αθωώνει και η άλλη την καταδικάζει, να επιλέγουν την καταδίκη. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο με διαστάσεις σχεδόν παγκόσμιες».

Μιλώντας δε για τις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης και το κατά πόσο αυτές εκτιμά ότι βαραίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«O ίδιος ο Νίκος Παππάς μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα. Το χειρότερο πρόβλημα ωστόσο που υπάρχει είναι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος στα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση δεν έχει κανείς κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει ότι έστω ένα ευρώ «τσεπώθηκε». Εμείς έχουμε αυτό που λέμε «το μέτωπό μας καθαρό». Αν υπήρχαν λάθη δεν είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την πολιτική μιας κυβέρνησης κι ας είναι αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προβάλλει για να μπορέσει να αποδείξει ότι η Novartis δεν ήταν σκάνδαλο, αλλά σκευωρία με πλοκάμια και στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα δημοσκοπικά αποτελέσματα που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερά πίσω της Νέας Δημοκρατίας και να μην μειώνει την «ψαλίδα» παρά τη φθορά της κυβέρνησης και τη δυσαρέσκεια πολιτών απέναντι σε κυβερνητικούς χειρισμούς ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως «βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου τώρα έχει αρχίσει κι αναπτύσσεται μία κοινωνική κινητικότητα ώστε να μπορέσει να εκφραστεί δημοσκοπικά».

Αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και σε πιθανές πολιτικές συμμαχίες ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«Είμαστε ένα κόμμα το οποίο επιδιώκει να αντιστοιχηθεί με το 32% που μας ψήφισε στις εκλογές. Ένα μικρό κόμμα το οποίο προσπαθεί να διευρυνθεί και να δημιουργήσει μία κοινωνική γείωση τέτοια, ώστε να μας βοηθάει στις πολιτικές μας επιλογές».

Απαντώντας δε στο κατά πόσο έχει έρθει η ώρα ο ο Αλέξης Τσίπρας να δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούριο ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Εύκολα γκρεμίζεις δύσκολα χτίζεις».

Ακόμα αναφερόμενος στο ζήτημα εκλογής αρχηγού από τη βάση του κόμματος, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα τεθεί στο συνέδριο το φθινόπωρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποστήριξε πως δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ καταλήγοντας δήλωσε έτοιμος για τις επόμενες εκλογές.

Πηγή: tovima.gr