Πριν καν ανοίξει η αυλαία της νέας δίκης για την υπόθεση της folli-follie κατηγορούμενοι, δικηγόροι και δικαστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εκδίκαση της σοβαρής αυτής ποινικής υπόθεσης διεκόπη πριν ξεκινήσει λόγω σοβαρού προβλήματος της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας παρά το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε δώσει την αναγκαία άδεια για να ξεπεραστεί το …αγκάθι της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από πρωτοβάθμιες δίκες εγκληματικής οργάνωσης.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου ήταν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης.

Πατέρας και γιος είναι οι βασικοί από τους συνολικά 10 κατηγορούμενους.

Σε αυτούς εξάλλου το κατηγορητήριο αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην υπόθεση που απασχολεί εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη.

Κατά περίπτωση θα δικαστούν για 5 κακουργήματα:

1. Της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

2. της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

3. της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ ,

4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας),

5. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Πηγή: tovima.gr