Απορρίφθηκε χθες (20/6) η αίτηση που είχε υποβάλει ο Φρέντι Μπελέρης για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα. Τις τελευταίες 40 ημέρες ο Μπελέρης παραμένει στη φυλακή, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Στις αρχές Μαΐου, το δικαστήριο Αυλώνας είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του τότε υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και Έλληνα ομογενούς.

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος Μπελέρης μίλησε στην ΕΡΤ για την ελπίδα που έσβησε να δει την αποφυλάκιση του αδελφού του. «Εχθές είχαμε άλλη μία απόφαση η οποία ήταν αρνητική. Απέρριψε το αλβανικό δικαστήριο την αποφυλάκιση του αδελφού μου, ενώ είχαμε κάνει έκκληση από τους δικηγόρους και αίτηση να ασκηθούν κάποια μέτρα προφυλάκισης για να απελευθερωθεί ο αδερφός μου με κάποια μέτρα αποφυλάκιση, ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία. Δυστυχώς, απορρίφθηκε και αυτή η αίτηση με την δικαιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής. Ένας άνθρωπος ο οποίος ζει και εργάζεται εκεί επαγγελματικά, λειτουργεί εκεί πάνω στο χωριό» τόνισε.

Αν ο Φρέντι Μπελέρης δεν παραστεί στην ορκωμοσία θα γίνουν ξανά εκλογές. «Εκεί το πάνε. Αυτό είναι το σχέδιο τους το μακροπρόθεσμο. Πιστεύω ότι πρέπει να μπουν κάποιες κόκκινες γραμμές από την ελληνική μεριά. Εμείς από την άλλη κάνουμε και προσπάθειες μέσω άλλων διεθνών φόρουμ να αρχίσουμε να πιέζουμε και από άλλες κατευθύνσεις, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία, η οποία θα γίνει σύντομα, γιατί περνάει και ο χρόνος» είπε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

Και πρόσθεσε: «Θα γίνουν και άλλες προσφυγές και ως προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εμείς βλέπουμε ότι η μία μετά την άλλη καίγονται όλες οι ευκαιρίες που έχουμε σχετικά με την αποφυλάκιση. Φανταστείτε ότι μας ενημέρωσαν ότι το δικαστήριο θα γινόταν δέκα ώρες αργότερα» κατέληξε.

Πηγή: tovima.gr