Σε απόγνωση βρίσκονται οι εστιάτορες, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό με θέμα μέτρα covid και εστίαση» προανήγγειλε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κλάδο μας ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους και την ίδια στιγμή δεν ενισχύει τις επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όταν η πολιτεία περιορίζει τη δουλειά μου, κάποιος πρέπει να με αποζημιώσει για τις απώλειες που θα έχω. Δεν είναι δική μου υπαιτιότητα η μείωση της πελατείας. Έρχεται το κράτος και μου επιβάλλει με νόμο να μην βάζω συγκεκριμένο πελατολόγιο στο κατάστημά μου» υπογράμμισε.

Σημείωσε δε πως «κανείς πελάτης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει 10 ευρώ για rapid test και από 20 μέχρι 60 ευρώ για PCR για να πιει έναν καφέ, οπότε απλά δεν θα βγει έξω»

Σχετικά με το λιανεμπόριο έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό αφού οι ανεμβολίαστοι καταναλωτές που υπόκεινται σε υποχρεώσεις και ελέγχους για είσοδο σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού κ.α., δεν αντιμετωπίζουν τους ίδιους περιορισμούς σε λαϊκές αγορές και supermarket, απ’ όπου μπορούν να προμηθευτούν σχετικά είδη.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ αναφέρθηκε στις ανατιμήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «εκτός από τις επιπτώσεις της πανδημίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις ανατιμήσεις. Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που καταφτάνουν στις επιχειρήσεις του κλάδου είναι αυξημένοι από 30% έως 170%»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr