Τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας την Τρίτη στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του «Παρισιού 2024» έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής», ανέφερε το «Παρίσι 2024» σε ανακοίνωσή του. «Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους» πρόσθεσε.

Το «Παρίσι 2024» δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν έχουμε κάτι άλλο να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr