Ο πρώην σωματοφύλακας του Εμμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για την επίθεση απέναντι σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι το 2018, ένας εκ των οποίων ήταν Έλληνας.

Ο Γάλλος δικαστής ανέφερε πως τα δύο από τα τρία έτη της ποινής θα είναι με αναστολή.

Ο 30χρονος ήρθε αντιμέτωπος με πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής σε έκνομες πράξεις, της παρέμβασης στο έργο των δημόσιων υπηρεσιών φορώντας επίσημα διακριτικά χωρίς εξουσιοδότηση, απόκρυψη υλικού βίντεο και παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου.

Ο Μπεναλά παραδέχθηκε ότι «υπέπεσε σε σφάλμα», όμως υποστήριξε ότι ήθελε απλά να βοηθήσει την αστυνομία και δεν έκανε τίποτα παράνομο.

Η υπόθεση απασχόλησε για μήνες για τον πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι άργησε πολύ να διαχειριστεί το μέλος του στενού του περιβάλλοντος.

Η «υπόθεση Μπεναλά», ανάγκασε τον Γάλλο πρόεδρο να παρέμβει, ενώ αρνήθηκε πως το Ελιζέ δεν επιδίωξε να προστατεύσει τον Μπεναλά.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από εκείνη την ημέρα, διακρινόταν ο Μπεναλά να επιτίθεται σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ελέγχου της αστυνομίας, φορώντας αστυνομικό κράνος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr