Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η ενεργοποίηση του δεύτερου κύκλου της δράσης επιδότησης δανείων «Γέφυρα» που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες, μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Παρουσιάζοντας την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τις βασικές πτυχές του προγράμματος, ανέφερε ότι η επιδότηση θα είναι διάρκειας 8 μηνών και θα καλύπτει έως και το 90% των δόσεων.

Ειδικότερα, η επιχορήγηση θα φτάνει ως το 90% επί των δόσεων για ενήμερα επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια και έως το 80% σε μη εξυπηρετούμενα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ρυθμιστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η διαδικασία των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και θα ολοκληρώνεται γρήγορα χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών.

Νέος Ηρακλής και bad bank

Αναφορικά με τις συστημικές λύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την περαιτέρω εξυγίανση των συστημικών ομίλων από τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από μετά το πέρας του α΄ κύκλου του σχεδίου Ηρακλής, μέσω του οποίου θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια κατά 32 δισ. ευρώ, τον ερχόμενο Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση του.

Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό οι 4 συστημικοί όμιλοι θα προχωρήσουν έως τον Οκτώβριο του 2022 σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων που θα οδηγήσουν τους δείκτες καθυστερήσεων σε μονοψήφια επίπεδα.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι βρίσκεται υπό αξιολόγηση το σχέδιο για δημιουργία bad bank που πρότεινε η Τράπεζα της Ελλάδος, διαδικασία που όπως είπε δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr