Ένα κοινό στοιχείο στην τηλεοπτική εικόνα από τα πρόσφατα φιλικά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος.

Σε ορισμένα σημεία το χορτάρι είναι ελάχιστο, σε κάποια άλλα «φεύγει» από τη θέση του, ενώ μπροστά στις δύο εστίες έχουν τοποθετηθεί μπαλώματα.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΟΑΚΑ αυτός ο οποίος ανέλαβε να παράσχει διευκρινίσεις ήταν ο συντονιστής γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο Χαλιορής αναγνώρισε ότι ο χλοοτάπητας έχει προβλήματα, αλλά εξήγησε ότι η ευθύνη για τη συντήρησή του βαραίνει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

«Η νέα διοίκηση έχουμε αναλάβει από το Μάρτιο. Άλλαξε τελείως η εικόνα από τις υψηλές θερμοκρασίες και από έναν μύκητα. Αυτό μου έχει μεταφερθεί. Ο χλοοτάπητας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς μόλις είχαν γίνει εργασίες και παράλληλα δεν έγιναν αγώνες, οπότε ο χλοοτάπητας “ξεκουράστηκε”.

Υπάρχει μια σύμβαση με μια ιδιωτική εταιρεία για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, αλλά όχι με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, αλλά με τις δύο ΠΑΕ που το χρησιμοποιούν για έδρα. Έστειλα δύο επιστολές στις δύο ΠΑΕ για τις ενέργειές τους, ώστε το γρασίδι να επανέλθει σε καλή κατάσταση. Αυτό που είδα είναι δύο μπαλώματα στις περιοχές. Οι δύο ΠΑΕ μού είπαν ότι πιέζουν για να διορθωθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Μέσα στο γήπεδο έχουμε στην ευθύνη μας άλλα πράγματα. Έχουμε διορθώσει το ένα μάτριξ και προσπαθούμε για τις περαιτέρω βελτιώσεις. Δεν είναι δυνατόν σε έναν ή δύο μήνες να αλλάξουμε τα πάντα. Δυστυχώς, κατά την περίοδο της καραντίνας ήταν ευκαιρία να τρέξουμε τα θέματα, αλλά οι εταιρείες που είναι προμηθευτές μας ήταν κλειστές».

Πηγή: tovima.gr