«Το εργασιακό νομοσχέδιο αντανακλά το συντητηρικό πρόσωπο της ΝΔ» τονίζει η Φώφη Γεννηματά και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της ότι τα μέτρα της ΝΔ θα καταργηθούν όταν το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Ειδικότερα σε δήλωσή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνει:

«Το εργασιακό νομοσχέδιο αντανακλά το συντηρητικό πρόσωπο της ΝΔ. Αυτό που προσπαθεί συστηματικά να κρύψει πίσω από μεταρρυθμιστικό  προσωπείο.

»Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών που η γνώση, η ποιότητα, η πρωτοβουλία του ανθρώπινου δυναμικού αποκτούν κυρίαρχο ρόλο, η ΝΔ προωθεί ένα εργασιακό ξεπερασμένο μοντέλο του χθες.

»Μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες και διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Η ΝΔ ξεπληρώνει και προεκλογικά γραμμάτια.

»Σήμερα που ο κοινωνικός διάλογος είναι όσο ποτέ αναγκαίος, η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού, περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της απεργίας. Είμαστε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική.

»Πιστεύουμε  βαθιά ότι η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. Προτείνουμε  ένα νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, με νέες ρυθμίσεις για τις  εργασιακές σχέσεις, με συλλογικές συμβάσεις, με τους εργαζομένους ασφαλείς με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

»Με την ευθύνη του κράτους για τον έλεγχο εφαρμογής τους. Με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς εταίρους, με αποφασιστικό ρόλο. Με την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση στους χώρους δουλειάς. Αυτή που κατοχύρωσαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Ν.1264/82. Προτείνουμε έναν νέο  δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής, μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού.

»Είμαστε  μαζί στον αγώνα με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Με τη δέσμευση ότι τα μέτρα της ΝΔ, θα καταργηθούν όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr