Συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του χθες το απόγευμα.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε, μεταξύ άλλων.

Ο απερχόμενος υπουργός από τη δική του μεριά τόνισε ότι «η πατρίδα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως όμως διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός, όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο». Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν θα κάνει απολογισμό του έργου του, όπως κάνουν οι απερχόμενοι υπουργοί συνήθως. «Το εάν έγιναν πολλά ή λίγα, δεν θα το δούμε τώρα, μια τέτοια ημέρα πένθους», τόνισε. Στη συνέχεια εξήρε τον Γιώργο Γεραπετρίτη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ υπογράμμισε ότι η παρουσία του κ. Γεραπετρίτη δείχνει ότι η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους. Τέλος, εξέφρασε ξανά τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε την τελετή παράδοσης – παραλαβής

Πηγή: tovima.gr