Οι επαφές που είχαν τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο ο υπουργός Eξωτερικών της Tουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Τουρισμού Νουρί Ερσόι τελικά έφεραν έστω και μερικά το ποθητό αποτέλεσμα για την τουρκική οικονομία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για τη μερική άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις πόλεις του Αϊδινίου, της Μούγλας, της Σμύρνης και της Αττάλειας θα δώσει ανάσες στον τουριστικό τομέα της χώρας που πιέζεται ασφυκτικά από τις συνέπειες των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ανησυχία για δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού προβλέπονται για τους τουρίστεςΥποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού προβλέπονται για τους τουρίστες

Την είδηση μετέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Χουρριγιέτ με τίτλο «Η Γερμανία Άνοιξε τις Πύλες». Η άρση της οδηγίας για τις τέσσερις αυτές τουριστικές περιοχές της Τουρκίας συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοΐού 48 ώρες πριν επιστρέψουν στην Γερμανία.

Η άρση έρχεται σε μία στιγμή που τα  νέα κρούσματα αυξήθηκαν και ξεπέρασαν και πάλι τα 1000 σε μια μέρα στην Τουρκία. Μάλιστα οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για πιθανότητα δραματικής αυξησης, καθώς στην γιορτή της θυσίας του Ισλάμ, που ολοκληρώθηκε προχθές τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και παρατηρηθηκαν απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού.

Καθηγητές σημειώνουν ότι οι συνέπειες της θρησκευτικής γιορτής θα αποτυπωθούν σε δύο εβδομάδες.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κων/πολη

Πηγή: tovima.gr