Με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να εντείνουν τη δραστηριότητά τους εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η Γερμανία προσπαθεί να εμποδίσει την είσοδο περισσότερων κατασκόπων, δήλωσε ο αρχηγός Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την προστασία του συντάγματος

Διαβάστε επίσης:  Γερμανία: «Βλέπει» αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα

«Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην επιτρέψουμε την άφιξη νέων προσώπων που εμπλέκονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο DPA ο Τόμας Χάλντενβανγκ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του συντάγματος.

Ο Χάντελβανγκ αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύλληψη υπαλλήλου της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκοπείας και Αντικατασκοπείας, ο οποίος φέρεται νβα διαβίβαζε μυστικές πληροφορίες στη Μόσχα.

Το περιστατικό αυτό καθιστά σαφές ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, είπε ο Χάλντεβάνγκ.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η Ρωσία ίσως προσπαθεί να καλύψει το κενό που άφησε η απέλαση 40 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός της γερμανικής αντικατασκοπείας δήλωσε επίσης ότι αναμένει αύξηση στις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και τις καμπάνιες παραπληροφόρησης, αν και διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία αντικατασκοπείας είναι «καλά προετοιμασμένη».

Ο Χάλντενβανγκ συμπεριέλαβε επίσης την Κίνα και το Ιράν στα κράτη των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στην Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / DPA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr