Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Γερμανία καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να δηλώνει «παρών» στη χώρα, με τα κρούσματα και τους νοσούντες να αυξάνονται. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό αρνείται να εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 7.050 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.868.197. Επίσης, οι θάνατοι τριών ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημία στους 91.976 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Στη χώρα ισχύουν ήδη περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να τους οδηγούν στα εμβολιαστικά κέντρα ή τα ιατρεία προκειμένου να τρυπηθούν. Ελάχιστα είναι τα κρατίδια που παρατηρούν μια ελαφρά αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, το οποίο όμως είχε πρόσφατα μειωθεί σημαντικά. Πάντως, το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι και τα παιδιά από 12 ετών και πάνω έχουν πλέον το «ok» της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της χώρας για να τους χορηγηθεί το σκεύασμα.

Σημειώνεται ότι από σήμερα (23/8) η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν Γερμανούς έχουν κάνει το εμβόλιο, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό.

Εργοδότες και συνδικάτα ζητούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν

Εν τω μεταξύ στη «μάχη» του εμβολιασμού έχουν μπει και οι εργοδότες αλλά και τα συνδικάτα. Ζητούν από τους πολίτες να μην είναι διστακτικοί και να κάνουν το εμβόλιο ενώ παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στασιμότητα  της δυναμικής του εμβολιασμού. «Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε αυτό που πετύχαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού», αναφέρεται στη κοινή έκκληση των προέδρων των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Κάθε εμβολιασμένο άτομο βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 και στην μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα, στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή. Εκατομμύρια εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν από γιατρούς των επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά, πάνω από πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εστάλησαν στους γιατρούς των διαφόρων επιχειρήσεων. Αυτό βοήθησε να διευρυνθεί η προσπάθεια εμβολιασμού και να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους», προσθέτουν στην κοινή τους δήλωση.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την στασιμότητα της δυναμικής του εμβολιασμού. Ιδίως, οι πιο επιθετικές παραλλαγές του ιού έχουν ως συνέπεια την εκ νέου αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Με σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα ευρύ φάσμα κανονισμών για τηλεργασία και την προστασία δεδομένων, προσφορές διαγνωστικών τεστ και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον μετριασμό της κρίσης του κορονοϊού, οι κοινωνικοί εταίροι -παρά τις δύσκολες συνθήκες- διατήρησαν την οικονομική ζωή και κατέστησαν ασφαλείς τους τόπους εργασίας», τονίζουν περαιτέρω οι Ντούλγκερ και Χόφμαν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr