Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε το πρωί της Κυριακής (6/9) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος καθώς αυξάνεται η διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό, και συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για τη θωράκιση του συστήματος υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος η διασπορά του ιού οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος να αντιμετωπίσει τον ιό στην κοινότητα, ενώ όπως ο ίδιος υπογράμμισε για να εντοπιστούν τα περιστατικά και ειδικά τα ασυμπτωματικά, θα πρέπει να γίνονται μαζικά τεστ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα εκτίμησε ότι τα ακριβή νούμερα των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερα από αυτά τα οποία ανακοινώνονται και τα κρούσματα τα οποία ανακοινώνονται δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις σε εργαστηριακούς ελέγχους και εφόσον πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

«Υπάρχουν νοσοκομεία που αργούν να λάβουν τα αποτελέσματα τεστ καθώς δεν έχουν τα δικά τους εργαστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος ενώ υποστήριξε πως γιατροί και υγειονομικό προσωπικό θα έπρεπε να κάνουν μηνιαία τεστ, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί στον ιό και συνεχίζουν να δουλεύουν σε νοσοκομεία της χώρας.

Τέλος ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ υπενθύμισε πως το σύστημα υγείας της χώρας αυτή τη στιγμή διαθέτει 650 κλίνες ΜΕΘ, και πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το προσαρμόσουμε μόνο στον κοροναϊό, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες ασθενών.

Πηγή: tovima.gr