Μετά από πολύωρη απολογία και παρά την άρνηση των σοβαρών κατηγοριών εκ μέρους του 35χρονου ΥouΤuber για τα βίντεο της ντροπής ,με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι έχει καταλάβει το λάθος του. Ωστόσο τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας συμφώνησαν για την προσωρινή κράτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τα βίντεο της ντροπής με πρωταγωνιστές ΑΜΕΑ.

Φέρεται να υποστήριξε ότι κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ανήμπορα άτομα που υφίσταντο κακοποίηση και εξευτελιστική συμπεριφορά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι γνώριζε πως επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με κυνικό τρόπο κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούσε ΑΜΕΑ σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα.

Μετά την απολογία του, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τους νέους συνηγόρους του κατηγορουμένου, στην 17η τακτική ανακρίτρια θέλησαν να καταθέσουν και ΑΜΕΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δε δέχτηκε η δικαστική λειτουργός, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Πηγή: tovima.gr