Νέους αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμεερίσματά της θέτει η Airbnb εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η γνωστή πλατφόρμα έθεσε την Πέμπτη νέους της κανόνες, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση των πάρτι και των εκδηλώσεων σε σπίτια, ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα, με τους οικοδεσπότες ή τους επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες να βρίσκονται αντιμέτωποι με νομικές ενέργειες της εταιρείας.

Προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας

«Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας» δήλωσε η Airbnb, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως απαγορεύει ήδη πάρτι, ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες επιτρέπουν μικρά πάρτι.

Η Airbnb έχει επίσης αναθεωρήσει τις πολιτικές της λόγω της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης «φιλικό για εκδηλώσεις» όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις».

Πηγή: tovima.gr