Μετά  την επικράτηση της Μελόνι και της ακροδεξιάς στη γειτονική Ιταλία η ανάγκη για «φρένο» στη φασιστική απειλή γίνεται ακόμη εντονότερη. «Η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής και η κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης έχει να παίξει αποφασιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση» εκτιμούν οι διοργανωτές Συνέντευξης Τύπου και καλούν σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στη 1μμ, στα γραφεία του ΕΚΑ, Γ. Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη.

Τη συνέντευξη διοργανώνουν δικηγόροι της ποιλτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΚΚΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών ενόψει της συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό από το Εφετείο, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 8.30 της ίδιας ημέρας, στην είσοδο επί της Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου σε ανακοίνωσή τους:

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των προσφύγων, την εκκένωση του Ελαιώνα, την κλιμάκωση της καταστολής με την επίθεση στην νεολαία με την εισβολή της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τις βάρβαρες επιθέσεις ακόμη και σε συναυλίες χιλιάδων, τα ανοίγματα για κυβερνητική συνεργασία με το Βελόπουλο στρώνει το δρόμο για να εμφανιστούν ξανά οι φασίστες στις γειτονιές.

Η κυβέρνηση προκλητικά κάνει ξανά πλάτη στους φασίστες σε φασιστικές επιθέσεις όπως έγινε πρόσφατα στον Άγιο Παύλο με το ξυλοδαρμό μετανάστη διανομέα, με την Αστυνομία να τους καλύπτει.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό είναι κεντρική μάχη για όλο το εργατικό κίνημα και τη νεολαία, για να υπερασπίσουμε την πρωτόδικη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, για να μην πέσουν στα μαλακά οι φασίστες αλλά αντίθετα να αυξηθούν οι ποινές τους, να μείνουν στη φυλακή για πάντα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr