Η εξελισσόμενη πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, κλονίζει την κυβέρνηση και συγκλονίζει, με τις πολλές χιλιάδες πια θύματά της, την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός απειλεί ευθέως το εισόδημα των πολιτών, το ενεργειακό κόστος προσθέτει συνεχώς βάρη σε πλήθος δραστηριοτήτων, η αγορά των ομολόγων υπενθυμίζει κάθε τόσο το βάρος του υπέρογκου δημόσιου χρέους, η τραπεζική αγορά παραμένει δεσμευμένη από τα κόκκινα δάνεια, δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει όπως πρέπει τις χειμαζόμενες ακόμη μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαιτεί εξωπραγματικές εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιτόκια πολλαπλάσια των σχεδόν μηδενικών αποδόσεων που απολαμβάνουν οι αποταμιευτές.

Παρά ταύτα, στην ελληνική οικονομία συμβαίνουν πράγματα και θαύματα τούτο τον καιρό, που κανείς δεν μπορούσε να τα φανταστεί πριν από τη βασανιστική πανδημία.

Συνδυασμός παραγόντων και συνθηκών έχει καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική. Η χώρα έπειτα από δέκα χρόνια οικονομικής και δύο υγειονομικής κρίσης παραμένει φθηνή, το κόστος είναι ελεγχόμενο, οι μεγάλοι δημοσιονομικοί κίνδυνοι έχουν απομειωθεί σημαντικά, πολιτικά είναι σταθερή και μαζί διαθέτει ακόμη ανενεργό, καλά καταρτισμένο, ξενόγλωσσο και τεχνολογικά προηγμένο, νεανικό πληθυσμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr