Διενεργήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο η πρώτη εμφύτευση – στην Κύπρο και στην Μέση Ανατολή- του επαναστατικού μοσχεύματος E-nside TAAA (JOTEC GmbH a fully owned subsidiary of CryoLife, Inc.) για ενδαγγειακή αποκατάσταση θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος.

Το μόσχευμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους ασθενείς με τέτοια πολύπλοκα ανευρύσματα, δεν έχει χρόνο αναμονής για την κατασκευή του και περιλαμβάνει τέσσερις κλάδους που συνδέονται ο καθένας με τα 4 σπλαγχνικά αγγεία της αορτής.

Η επέμβαση διενεργήθηκε στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας και Ενδοαγγειακής Χειρουργικής του Νοσοκομείου μας, από τους Δρ Νικόλα Χαραλάμπους, Δρ Νεόφυτο Ζαμπα και Δρ. Θέμη Κωμοδρόμο.

Ο ασθενής ανένηψε και πήρε εξιτήριο σε άριστη κλινική κατάσταση την επόμενη μέρα.

Κατά τη διενέργεια της επαναστατικής αυτής θεραπείας, δεν διενεργήθηκαν τομές, καθώς χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα επεμβατικές συσκευές αγγειακής αιμόστασης (ολική διαδερμική μέθοδος).

Με τέτοιου είδους επεμβάσεις το Αρεταίειο Νοσοκομείο εδραιώνεται στον παγκόσμιο χάρτη κέντρων αναφοράς για διαχείριση πολύπλοκων περιστατικών καρδιαγγειακών και αορτικών παθήσεων.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας εμπιστεύονται τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου για τη διενέργεια των πρωτοποριακών αυτών επεμβάσεων.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί, παρέχοντας στους ασθενείς υπηρεσίες σύγχρονης και ελάχιστα επεμβατικής ιατρικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr