«Έχουμε 30 μέρες για την εκλογική μάχη, να μιλήσουμε με προσοχή στους ανθρώπους που απογοητεύσαμε, με σεβασμό να τους ακούσουμε και μαζί να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την εικόνα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν είναι σωστό να χρεώνουμε μια ήττα σε έναν άνθρωπο, μιλάμε για μια συλλογική αποτυχία. Το πρώτο βασικό είναι ότι είχαμε ένα αφήγημα που δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο, όχι στο πρόγραμμα, αλλά στο ποια είναι η κυβερνητική πρόταση. Δεν πείσαμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα μπορεί να προκύψει από την απλή αναλογική», τόνισε, αναφερόμενος στα αίτια της ήττας του κόμματός του.

«Στόχος να ανατρέψουμε τον συσχετισμό»

Όσο για τις επόμενες εκλογές;

«Δεν είναι απλό, έχει υπάρξει ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί μια τελείως διαφορετική εικόνα. Είναι πολύ δύσκολη. Είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξανακάνει ανατροπές, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην υγεία, στα εργασιακά».

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τις 30 μέρες που έχουν απομείνει μέχρι τις δεύτερες κάλπες είναι «να μιλήσουμε στον κόσμο. Δίνουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, το αποτέλεσμα δεν είναι εύκολο να ανατραπεί. Ο στόχος μας, να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα εξουσίας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να μιλήσουμε σε κόσμο που τον απογοητεύσαμε και να αναλάβουμε την ευθύνη της ανατροπής της εικόνας. Η ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα είναι δικιά μας, όχι των ανθρώπων που δε μας επέλεξαν».

Πηγή: tovima.gr