Την υπόμνηση του χρέους όλων των ορθοδόξων χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν δυνατή φωνή για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και της ισότητας με την υποστήριξη των κατατρεγμένων και των αδικημένων, κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, ανήμερα της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου.

«Αυτή είναι η προσφορά μας και αυτή είναι η ευχαριστία μας, υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς είμαστε όλοι πολύ ευλογημένοι που κατοικούμε σε αυτή τη γη της ελευθερίας, την οποία πολλοί υπερασπίστηκαν με προσωπικές θυσίες».

«Όλοι μαζί», σημειώνει, «οφείλουμε να εργαστούμε για να κάνουμε αυτή τη θαυμάσια χώρα έναν τόπο δοξολογίας προς τον Κύριο με λόγια και με έργα, ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες του έθνους μας να είναι ευτυχισμένοι και ευλογημένοι».

«Όλοι ας ευχαριστήσουμε τον Θεό γι’ αυτό το θαυμάσιο πολίτευμα της Δημοκρατίας της Αμερικής. Γνωρίζουμε ότι κάθε μορφή διακυβέρνησης έχει ατέλειες, καθώς αυτοί που χειρίζονται τις υποθέσεις του κράτους και νομοθετούν είναι και αυτοί άνθρωποι με ατέλειες. Όμως, ας αναθαρρήσουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα, από τη μία άκρη έως την άλλη, υπάρχει η βούληση να διορθωθούν οι αδικίες του παρελθόντος και να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης όλων και διευθέτησής τους», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος και υπογραμμίζει ότι «αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της Δημοκρατίας, αυτό είναι το πνεύμα ενός λαού, αυτό είναι το πνεύμα της Αμερικής».

Και τονίζει ότι «τα δώρα της Δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητα και οι πολίτες που τα λαμβάνουν έχουν την υποχρέωση να μετέχουν στο δημόσιο βίο, ανεξαρτήτως των προσωπικών τους πολιτικών πεποιθήσεων».

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισημαίνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανεκτίμητες ηθικές αρχές και αξίες, αλλά αναγνωρίζει απόλυτα το δικαίωμα των άλλων ανθρώπων να διαφωνούν με αυτές.

«Όλοι, λοιπόν, οφείλουμε να παλέψουμε για την αποδοχή του διαφορετικού με πνεύμα αγάπης, ανεξάρτητα αν η διαφορετική άποψη, μειοψηφική ή πλειοψηφική, θεωρεί τη δική μας άποψη ως λανθασμένη. Διότι, είτε όλοι οι Αμερικάνοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, είτε δεν υπάρχει ασφαλές δικαίωμα για κανέναν από μας», αναφέρει χαρακτητιστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr