Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δεν ανησυχεί για την επικείμενη επιστροφή του γιου του Μπάρον και των εγγονών του στο σχολείο, ισχυριζόμενος ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά, παρά τις ανησυχίες πολλών ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 σημειώνει ραγδαία άνοδο στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει να παρακρατήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εφόσον τα σχολεία δεν ανοίξουν κανονικά.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν ανησυχεί με την επιστροφή του γιου του και των εγγονών του στο σχολείο.

«Είμαι άνετος με αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι τα παιδιά έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και ότι δεν κινδυνεύουν να μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι, στους γονείς τους ή σε άλλους συγγενείς τους, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιον, έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

«Δεν κολλάνε εύκολα (Covid-19), δεν τη μεταφέρουν εύκολα στο σπίτι» σημείωσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξήγησε ότι η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών.

Εξάλλου, στη δεύτερη ενημέρωση που παραχώρησε στον Τύπο για την επιδημία του κοροναϊού, αφού τις είχε σταματήσει στα τέλη Απριλίου, ο Τραμπ κάλεσε και πάλι τους νέους να αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ και πρόσθεσε ότι δίνει τη συνέντευξη Τύπου χωρίς την παρουσία γιατρών ή του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, διότι ενημερώνεται ο ίδιος προσωπικά από εκείνους.

Εξάλλου, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, ενώ ακόμη μια φορά κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

«Βρίσκω ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι λένε: πλύνε τα χέρια σου. Οπότε, πλένετε τα χέρια σας» είπε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: tovima.gr