Οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ που διεκδικούσαν την επανεκλογή τους οργάνωναν ολόκληρες προεκλογικές εκστρατείες γύρω από την προεδρική θητεία τους.

Εκδηλώσεις στους κήπους του Λευκού Οίκου, τελετές υπογραφών στο Οβάλ Γραφείο, αλλά και εξορμήσεις σε παναμερικανικό επίπεδο με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί την τακτική αυτή για προσωπικό του όφελος κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με το προεδρικό αεροσκάφος να είναι παρκαρισμένο πίσω από τη σκηνή των προεκλογικών ομιλιών του, μετατρέποντας το όλο περιβάλλον σε μια υπερπαραγωγή για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και ανακοινώνοντας μια αναθεωρημένη λίστα δυνάμει υποψηφίων δικαστών για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, για τον άκρως απρόβλεπτο πρόεδρο των ΗΠΑ αυτά δεν αρκούν, σχολιάζει το Politico.

Καθώς ο πρόεδρος Τραμπ επιταχύνει για την τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα κατά του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία με δύο προσωπικότητες.

Από τη μια μεριά, είναι ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που νοιάζεται για την αμερικανική αμυντική μηχανή και θα περάσει τη σημερινή ημέρα αξιολογώντας την κατάσταση από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Καλιφόρνια (μια πολιτεία από την οποία αναμένει ότι θα λάβει 55 εκλεκτορικές ψήφους κατά του Μπάιντεν, την ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 3 Νοεμβρίου).

Ο ίδιος ενεργοποίησε πρόσφατα τη μείωση του αριθμού των αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή, ενώ χθες ενήργησε μονομερώς για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Από την άλλη μεριά, βρίσκεται ο πρόεδρος Τραμπ που είναι μονίμως ξένος -εριστικός και μοχθηρός όπως πάντα-, ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο κατηγορώντας αβάσιμα τον πολιτικό του αντίπαλο για παράνομη χρήση φαρμάκων, ενώ τάχθηκε υπέρ του θανάσιμου τραυματισμού ενός υπόπτου για φόνο που είχε σχέσεις με την οργάνωση antifa, μια επίθεση στην οποία έδωσε χαρακτήρα «αντιποίνων», ενώ διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι η πανδημία του κοροναϊού «έχει τεθεί υπό έλεγχο», ακόμη κι αν ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από την Covid-19 προσεγγίζει τις 200.000.

Το αποτέλεσμα της τακτικής αυτής είναι μια προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται μεταξύ δύο κόσμων, στους δύο μήνες που απομένουν πριν οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ αποφασίσουν για την τύχη του Τραμπ.

(Πηγή πληροφοριών: Politico, ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: tovima.gr