Θετικός στο κορωναϊό βρέθηκε μαθητής Δημοτικού στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος που φοιτά ενώ οι συμμαθητές και ο δάσκαλος τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα.

Συστεγάζονται δύο σχολεία

Αλλος ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής που φοιτά στο τμήμα ΣΤ4 και για τον λόγο αυτόν ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος, με τους μαθητές και τον δάσκαλο να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, εάν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή του μαθητή εκδηλώσει συμπτώματα, συμβατά με Covid 19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι, έγινε ιχνηλάτηση επαφών και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση όλου του σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr