Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, 10-04-2023,  στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, τα κεντροδυτικά της Στερεάς, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Επτάνησα και ενδεχομένως δυτικά στη Μακεδονία, θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αλλά και κατά τόπους καταιγίδες.

Καταιγίδες θα απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων με πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι επίσης άστατος κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 8 – 16 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 8 – 14 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Με άστατο καιρό και οι υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδα αλλά και το Πάσχα

Με άστατο καιρό θα κυλήσει και οι επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και η Κυριακή του Πάσχα (16/04) του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους έως και την Μ. Τετάρτη 12/04, ενώ ένα νέο κύμα φαινομένων αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή 14/04. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και τη Μ. Τρίτη 11/04 στα ορεινά. Η θερμοκρασία, μετά τη μικρή πτώση της Μ. Δευτέρας (10/04), θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως και τη Μ. Πέμπτη 13/04 ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Τέλος μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι αναμένονται στα πελάγη, με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή 14/04 οπότε στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι.

Πηγή: tovima.gr