Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα από χθες Κυριακή (05-02-2023) έως και σήμερα Δευτέρα 06-02-2023) στις 19:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 145 κλήσεις από όλη τη χώρα, κυρίως για απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, για ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία

Στην Αττική

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής έγιναν συνολικά 78 κλήσεις εκ των οποίων:

-18 κλήσεις για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία.
-26 κοπές δέντρων
-4 αφαιρέσεις αντικειμένων και
-30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο

Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι αύριο, τις πρωινές ώρες, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική. Ομοίως και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των οδηγών, για την τοποθέτηση και τη χρήση αντιολισθητικών μέσων ενώ απευθύνεται ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr