Χιόνια και δριμύ ψύχος έχει φέρει στην Ελλάδα η κακοκαιρία Λέανδρος που σάρωσε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, από το σφοδρό κύμα κακοκαιρία δεν γλίτωσε ούτε η Αττική.

Σήμερα το πρωί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα Διόνυσος, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Εκάλη ντύθηκαν στα «λευκά» ενώ οι θερμοκρασίες ήταν… πολικές.

Έτσι, ο Δήμος Διονύσου αποφάσισε τα σχολεία της περιοχής να μην λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη (19/01).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, την Αντιδημαρχία Παιδείας, την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και την ΕΣΤΙΑ, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν προληπτικά την Τρίτη 19/1 λόγω πιθανού παγετού.

Όλες οι μονάδες θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2021».

Κλειστά σχολεία και στη Δυτική Μακεδονία

Επίσης, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των Δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής τη Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Θα παραμείνουν ανοικτοί μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στο δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων, επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr