Στο ΚΑΤ παραμένει διασωληνωμένος ο 15χρονος που ήταν πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμάτα μαζί με μία φίλη του και τους παρέσυρε Ι.Χ. Η μητέρα του περιμένει, όπως λέει στο Mega, να ξυπνήσει και να της μιλήσει. «Θα τον ξυπνήσουν σιγά σιγά, μειώνονται τα φάρμακα και θα ξυπνήσει σήμερα. Ακόμα έχω αγωνία να τον δω, έχω αγωνία να μάθω ότι ξύπνησε, άνοιξε τα ματάκια του. Αυτή είναι η όλη υπόθεση».

Το παιδί, τη στιγμή του ατυχήματος, έκανε μια κίνηση προς τα δεξιά του, όταν είδε το αυτοκίνητο, που όμως ήταν αδύνατον να αποτρέψει την παράσυρση. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, με την κατάσταση του 15χρονου να προκαλεί αρχικά ανησυχία.

«Είναι σε σταθερή κατάσταση, απλά είναι σε καταστολή ακόμα γιατί περιμένουν οι γιατροί σιγά σιγά να του μειώνουν τα φάρμακα για να ξυπνήσει το παιδάκι» πρόσθεσε η μητέρα του.

Η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, παραμένει σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς, η γιαγιά και οι φίλοι της, προσπαθούν να την στηρίξουν. «Πονάνε τα κοκαλάκια της, η σπονδυλική της στήλη και το κεφάλι της. Δεν της βρίσκουν κάτι στο κεφάλι αλλά είναι χτυπημένο και έχει μόνο γρατζουνιές, μώλωπες», λέει η μητέρα της.

Το χρονικό

Το ηλεκτρικό πατίνι δεν σταμάτησε στο STOP της διασταύρωσης και η ανήλικη οδηγός, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο όταν ήδη είναι πολύ αργά.

Ο οδηγός μπροστά της σταματάει, κοιτάει αριστερά του και περνάει απέναντι, κάτι που η 15χρονη δεν έκανε. Τα λάθη που έγιναν στην Καλαμάτα δεν είναι πρωτοφανή. Σε μια σειρά από βίντεο ντοκουμέντα έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα εντός αλλά και εκτός συνόρων, με παιδιά να μην σταματούν σε διασταυρώσεις, άλλα να στρίβουν ξαφνικά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που απαγορεύεται να κυκλοφορούν και να αναπτύσσουν ταχύτητες απαγορευτικές.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, τα μικρά πατίνια που πιάνουν ταχύτητες έως 6 χλμ/ώρα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα σε δρόμους με τους κανόνες που ισχύουν για τα ποδήλατα, με έναν αναβάτη μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μόνο πέρσι στους δρόμους της χώρας σημειώθηκαν συνολικά 601 θανατηφόρα τροχαία. 637 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 628 τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πηγή: tovima.gr