Η έναρξη των εργασιών του έργου Kassiopi Project, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Στέφανο Σινιών, στην περιοχή Ερημίτης, στην Κέρκυρα. Το έργο θα πραγματοποιηθεί από την NCH Capital Inc., με όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου, πολυτελούς οικολογικού προορισμού.

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην έναρξη των εργασιών ήταν ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκινά, μετά από χρόνια αναμονής, η υλοποίηση των έργων στην Κασσιόπη και δήλωσε πως η “προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του”.

Ο κ. Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο της NCH Capital Inc., παρουσίασε όλες τις πτυχές της κατασκευής του έργου και τόνισε πως η “υλοποίηση του έργου αυτού δίνει για μια ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από ένα επενδυτικό ταμείο που εδρεύει στις ΗΠΑ για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.” Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Gregory Pfleger μετέφερε το μήνυμα του Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey Pyat ο οποίος χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα σημαντικό παράδειγμα των κερδών που μπορούν να αποκομίσουν και οι δύο χώρες από την σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Kassiopi Project είναι μια επένδυση άνω των 120 εκατομμυρίων που προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς θέρετρου 5 αστέρων, το οποίο θα συγκαταλέγεται στα κορυφαία παγκοσμίως, ενώ η Κασσιόπη και η Κέρκυρα θα τύχουν παγκόσμιας προβολής. Το έργο αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλο αριθμό νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας.

Το Kassiopi Project θα εκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, όπου το 93% θα είναι χώρος πρασίνου ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, για την επίτευξη της αρμονίας και της διατήρησης του φυσικού τοπίου και σε σχεδιασμό που ακολουθεί τον Κερκυραϊκό ρυθμό, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο.

Η NCH Capital είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός διαχείρισης επενδυτικών & επιχειρηματικών κεφαλαίων, με διεθνή παρουσία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Μεταξύ των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας συγκαταλέγονται οι επενδύσεις σε εισηγμένες εταιρείες, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και οι επενδύσεις σε ακίνητα. Η NCH Capital δημιουργεί πολυτελή οικιστικά θέρετρα στην Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή: tovima.gr