Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Ιουλίου στις Κεχριές και έφτασε μέχρι τα Αθίκια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, υπολογίζεται στα 3600 εκτάρια (36.000 στρέμματα). Η λεπτομερής χαρτογράφηση της καμένης έκτασης θα δοθεί σε μεγαλύτερη ανάλυση αύριο, μετά το πέρασμα του Sentinel-2.

Η καμένη έκταση στις Κεχριές Κορινθίας μετά το πέρασμα του Suomi-NPP, 15:30 ώρα Ελλάδος, υπολογίζεται στα 3600 εκτάρια….

Δημοσιεύτηκε από Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Την ίδια στιγμή, το σύστημα Κοπέρνικος (μέχρι τις 09:00 της Παρασκευής) έκανε λόγο για περισσότερο από 33 χιλιάδες στρέμματα.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν σήμερα πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι (6) μήνες.

Την Πέμπτη ζητήθηκε και η ενεργοποίηση του συστήματος Κοπέρνικος (Copernicus/Emergency Management Service – Mapping) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου.

Πηγή: tovima.gr