Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε συνέντευξη της ότι μέχρι 5 ημέρες απουσίας των μαθητών που πάσχουν με γρίπη δεν θα μετρούν.  Η υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο επιστροφής της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε πως λόγω της έξαρσης της γρίπης το υπουργείο Παιδείας πήρε αυτή την απόφαση για να μην έχουν μαθητές και γονείς το άγχος των απουσιών.

Για το φοιτητικό επίδομα

Σχετικά με το φοιτητικό επίδομα, είπε πως έχει καταβληθεί ήδη από το υπουργείο, και πλέον κάθε Πανεπιστήμιο το δίνει στους φοιτητές. Ήδη κάποιοι το έχουν πάρει. Τόνισε πως η κυβέρνηση πήγε το επίδομα στα 1500 ευρώ, από τα 1000 που ήταν, ενώ εάν κάποιος συγκατοικήσει, παίρνει 2000 ευρώ. Σε σπίτι δηλαδή με 3 φοιτητές συγκάτοικους, θα δοθούν σύνολο 6000 ευρώ.

Η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε και για τις καλλιτεχνικές σχολές και την εξίσωση των πτυχίων τους με το απολυτήριο λυκείου. Όπως είπε είναι σε συνεννόηση με το υπ. Πολιτισμού για να εξετάσουν το θέμα, χωρίς όμως να αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο που είναι προγραμματισμένο να γίνει αυτή την περίοδο.

Για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, είπε πως το υπ. Παιδείας εξετάζει το πως θα κάνει πιο ποιοτικές τις θέσεις στο δημόσιο, ενώ ανέφερε πως αυτή η κυβέρνηση έχει προσλάβει 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στόχος, όπως είπε, είναι να σταματήσει σιγά σιγά ο θεσμός του αναπληρωτή και να υπάρχουν μόνο μόνιμοι.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr