Δυο ακόμη άτομα μπήκαν στη λίστα των δεκάδων θυμάτων της βεντέτας που έχει ξεκινήσει από το 2015 ανάμεσα σε δυο εγκληματικές ομάδες της μαφίας του Κότορ στο Μαυροβούνιο.

Πρόκειται για δυο άντρες οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων χθες στον Χαλικούνα Κέρκυρας. Εκτιμάται πως τα θύματα είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκαλιάρι».

Οι ένοπλοι αιφνιδίασαν τους ανθρώπους που είχαν βάλει στο στόχαστρο πριν προλάβουν να βγουν από το όχημά τους και πριν χρησιμοποιήσουν το όπλο που είχαν μαζί τους. Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν 30 κάλυκες.

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησαν δυο πιστόλια διαφορετικού διαμετρήματος. Τα θύματα εκτιμάται πως ήταν από το Μαυροβούνιο και αναζητούνταν από την INTERPOL.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η χθεσινή δολοφονική επίθεση είναι συνέχεια της διπλής εκτέλεσης που είχε γίνει τον Ιανουάριο μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη με θύματα δυο 44χρονους. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν αρχηγικά μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα υπήρξε επεισόδιο μεταξύ θαμώνων σε εστιατόριο στη Γλυφάδα. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν Σέρβοι υπήκοοι οι οποίοι συνδέονταν με την μαφιόζικη οργάνωση Καβάτσκι.

Η διαμάχη των μελών των εγκληματικών ομάδων «Σκαλιάρι» και «Καβάτσκι» έχει περάσει τα σύνορα του Μαυροβουνίου.

Ο κύκλος του αίματος περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Σερβία, την Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία. Η σύγκρουση τους ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια μετά τον εντοπισμό στην Ισπανία 200 κιλών κοκαΐνης. Τότε ξεκίνησαν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών των δυο οργανώσεων και οι επιθέσεις είτε με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών είτε με δολοφονίες.

Πηγή: tovima.gr