Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

«Καταδικάζουμε την αναγνώριση από τη Ρωσία ως ανεξαρτήτων κρατών των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, απόφαση που παραβιάζει κατάφορα το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμφωνίες του Μινσκ», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών «είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει «ουσιαστικές πρωτοβουλίες» για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και την επιστροφή της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Δεν επιτρέπεται να είμαστε απλοί παρατηρητές, αλλά ενεργοί πρωταγωνιστές στην απόπειρα αναθεώρησης της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια», σημειώνει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «η Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλίσει την προστασία της πολυπληθούς ελληνικής μειονότητας στην περιοχή και να είναι προετοιμασμένη για πολλαπλά σενάρια εξελίξεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr