Τη διόρθωση της ΚΥΑ για την απασχόληση στον τουρισμό και τον επισιτισμό ζητά το ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τις πρόνοιες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι χάνουν το δικαίωμα επαναπρόσληψής τους το 2021, ενώ εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας μένουν εκτός των ρυθμίσεων για το ειδικό επίδομα.

Αρκετά με τα λόγια, χρειάζονται πράξεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

Ερευνα για τον κοροναϊό: Τι φοβούνται περισσότερο οι Ελληνες

«Να διορθωθεί άμεσα η Κ.Υ.Α. για την απασχόληση στους κλάδους τουρισμού-επισιτισμού. Αρκετά πια με τα λόγια που δεν αντιστοιχούν σε πράξεις.

Νέα προβλήματα δημιούργησε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Με τα όσα προβλέπονται:

Πρώτον: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εποχιακής απασχόλησης χάνουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης τους το 2021. (στα ξενοδοχεία που τώρα δεν θα ανοίξουν). Ένα βασικό δικαίωμα τους κινδυνεύει να χαθεί.

Δεύτερον: Μένουν και πάλι έξω από τις ρυθμίσεις για το ειδικό επίδομα, πολλοί εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τρίτον: Χάνουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης οι εποχιακά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει επί τέλους να αντιμετωπίζει και να λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση, και όχι να τους δημιουργεί συνεχώς καινούργια.

Αρκετά πια με τα λόγια που δεν αντιστοιχούν σε πράξεις.

Επιβάλλεται η άμεση διόρθωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.

Επίσης επιβάλλεται να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη των ξενοδοχείων και των εργαζομένων τους σε περιπτώσεις τοπικών lock down. Ώστε να μην δημιουργούνται πρόσθετα αντικίνητρα για να ανοίξουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Ο Μεγάλος Περίπατος έφερε γκρίνια και κίνηση

Πηγή: tovima.gr