Υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με αντικείμενο τα εθνικά θέματα και τη στάση που θα κρατηθεί στη ψηφοφορία, στη Βουλή.

Το Κίνημα Αλλαγής, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση, θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, ωστόσο η Φώφη Γεννηματά έδωσε σαφές στίγμα της σκληρής κριτικής που αναμένεται να ασκήσει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

«Αναγκαστική επιλογή»

Το «ναι» του Κινήματος Αλλαγής στη συμφωνία, που υποστήριξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν για ορισμένα σημεία της, είναι, όπως λέγεται μια «αναγκαστική επιλογή». Δεν γίνεται, όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση, να καταψηφίσεις μια συμφωνία που παρά τα προβλήματά της τέμνει και αναιρεί το τουρκολυβικό μνημόνιο και μάλιστα σε μια περίοδο που, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά «η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Στην τοποθέτησή της, πρόγευση των όσων θα πει στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε βέλη κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι δεν έχει στρατηγική και ακολουθεί την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας». Καταλόγισε, επίσης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τάση προς τη μυστική διπλωματία και τόνισε ότι εμφανίζεται απρόθυμος στην χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής μέσω της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αίτημα το οποίο θα επαναφέρει.

Πηγή: tovima.gr