Με μια αιφνιδιαστική της απόφαση, η Φώφη Γεννηματά απάλλαξε τον Ανδρέα Λοβέρδο από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαν εισέλθει σε φάση ψυχρότητας μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Η κυρία Γεννηματά γνωστοποίησε στον κ. Λοβέρδο την απόφασή της να τον αντικαταστήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να τη συσχετίσει με τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Ωστόσο είναι φανερό, όπως μεταδίδουν πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ότι ήταν μια κίνηση που επιβλήθηκε και λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν ανάμεσα τους, για την στρατηγική και τον προσανατολισμό του κόμματος. Δεν μπορεί, όπως λέγεται, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή να είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος. Γι’ αυτό άλλωστε για τη θέση του κ. Λοβέρδου επιλέχθηκε ο πολύπειρος Κώστας Σκανδαλίδης.

Η πλευρά Λοβέρδου κρατά χαμηλά τους τόνους άλλωστε είναι, σύμφωνα με πληροφορίες θέμα χρόνου το πότε θα ανακοινωθεί και επισήμως η πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση η Φώφη Γεννηματά με την απόφαση της ανοίγει ξανά την εσωκομματική συζήτηση που τόσο πολύ προσπάθησε να αποφύγει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Η δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr