Ενισχύεται περαιτέρω το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με επτά εκατομμύρια ευρώ και αυξάνοντας τις επιταγές κατά 70.000. Έτσι συνολικά θα διατεθούν 370.000 επιταγές (2,5 φορές περισσότερες (164%) σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα) ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 37.000.000 ευρώ.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά την ιδιαίτερη συμμετοχή που κατέγραψε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με την υποβολή 457.000 αιτήσεων δικαιούχων για την ένταξή τους σε αυτό.

Ταυτοχρόνως, δίνεται τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων αλλά και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οι διακοπές μέσω των επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια:
• από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
• από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Πηγή: tovima.gr