Η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το έργο της μετά τον διορισμό από το υπουργείο Εργασίας. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός μηνός από την ανάληψη των καθηκόντων προχώρησε στην έκδοση δελτίου τύπου με το οποίο ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει ήδη προβεί και εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο δελτίο Τϋπου, η πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου αναφέρει, «στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας, που θα λειτουργεί εξυπηρετώντας στο βέλτιστο βαθμό, τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών». Επιπροσθέτως η ίδια επισημαίνει πως «είναι προτεραιότητα για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της Κιβωτού θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Σε εξέλιξη η διαδικασία εξορθολογισμού του οργανισμού

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ενημέρωση στο διάστημα αυτό εκτός των άλλων, στελεχώθηκαν οι δομές του Πειραιά, της Χίου και του Βόλου με κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία εξορθολογισμού της διοικητικής δομής του οργανισμού ενώ σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών υλοποιείται οικονομικό έλεγχος.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για αδειοδότηση της λειτουργίας των δομών ενώ σε βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή της κινητής και της ακίνητης περιουσίας που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου από την προσωρινή Διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η προσωρινή Διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» συμπληρώνει ενάμιση μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της με κύριο μέλημα της την εξασφάλιση ενός κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της ανά την ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η προσωρινή Διοίκηση της «Κιβωτού» σε αυτό το διάστημα:

 • Πραγματοποίησε τις επισκέψεις της σε όλες τις κατά τόπους δομές της οργάνωσης με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τα φιλοξενούμενα παιδιά και να συζητήσει με τους υπευθύνους και το προσωπικό της κάθε στέγης.
 • Κατέγραψε τις ανάγκες όλων των δομών και κάλυψε τις άμεσες ανάγκες τους σε τρόφιμα, καύσιμα και εξοπλισμό προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.
 • Προχώρησε στην καταγραφή του ανθρωπίνου δυναμικού των δομών.
 • Εντόπισε ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό για τη διασφάλιση της ορθής καθημερινής λειτουργίας όλων των δομών καθώς και την επιστημονική τους πλαισίωση, στηριζόμενη στα διεθνή παιδαγωγικά πρωτόκολλα και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των δομών παιδικής προστασίας.
 • Προέβη σε πρόσληψη διοικητικού προσωπικού και υπευθύνου κοινωνικής υπηρεσίας.
 • Στελέχωσε τις δομές του Πειραιά, της Χίου και του Βόλου με κοινωνικούς λειτουργούς.
 • Ξεκίνησε τη διαδικασία εξορθολογισμού της διοικητικής δομής του οργανισμού.
 • Προχωράει τις διαδικασίες για αδειοδότηση της λειτουργίας των δομών.
 • Είναι στη διαδικασία καταγραφής της κινητής και της ακίνητης περιουσία της.
 • Υλοποιεί οικονομικό έλεγχο με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Price Waterhouse Coopers.
 • Εργάζεται για τη ρύθμιση καίριων νομικών θεμάτων με την ευγενική υποστήριξη του δικηγορικού γραφείου Βεκρή-Ποταμίτη.

Μαρτίνου: «Η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας»

Η Πρόεδρος της Κιβωτού, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Η Κιβωτός, διανύει περίοδο αναδιάρθρωσης. Τα παιδιά, είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη για το δύσκολο έργο που κληθήκαμε να φέρουμε σε πέρας.

Στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας, που θα λειτουργεί εξυπηρετώντας στο βέλτιστο βαθμό, τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών. Είναι προτεραιότητα για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της Κιβωτού θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες και τους φορείς που εξακολουθούν να στηρίζουν το έργο της Κιβωτού αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr