Τρέχουν οι εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς μετά το «τσουνάμι» καταγγελιών για τις πρακτικές που ακολουθούσαν στις Δομές της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος περνά στην αντεπίθεση.

Το τελευταίο διάστημα έβλεπαν καθημερινά το φως καταγγελίες για τιμωρίες σε παιδιά ακόμη και από μικρές ηλικίες. Όπως αποκαλύπτεται αυτό μάλλον δεν αποτελούσε πρωτοβουλία από συγκεκριμένους παιδαγωγούς αλλά υπήρχε στην Κιβωτό ένας «οδηγός» για το πως έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα… άτακτα παιδιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι παιδαγωγοί της «Κιβωτού» έπαιρναν στα χέρια τους  ένα έγγραφο στο οποίο περιγράφεται πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των τροφίμων.

Σε αυτό, αρχικά περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί από τους παιδαγωγούς, αναφέροντας:

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις».

Ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «Συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν:

Η απομόνωση σε μια… γωνιά

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες»

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν την… ποινή τους:

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια, αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, με τη μοναδική συνέντευξη που έδωσε μετά τις καταγγελίες, είχε αναφέρει στις 18 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ:

«Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Σε τρία επίπεδα οι έρευνες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr