«Παρά την προσπάθεια να εμφανιστούν με αγεφύρωτες διαφορές και να ενισχύσουν τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα κι εκλογικά δίπολα, η ουσία των παρεμβάσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής που καθορίζει όλες τις πτυχές της ζωής του λαού και της νεολαίας» τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας συνολικά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη 85η ΔΕΘ.

Γραμμένο με βάση τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

«Το πρόγραμμά τους είναι γραμμένο με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαών. Είναι γραμμένο με βάση τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά την πολιτική της λεγόμενης «πράσινης-ψηφιακής μετάβασης», που απ’ τη μια προσθέτει νέα βάρη στους εργαζόμενους, όπως η ακρίβεια, απ’ την άλλη φέρνει νέα προνόμια για προχωρήσουν οι «πράσινες μπίζνες».

»Είναι γραμμένο με βάση το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που σηματοδοτεί την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με αποκορύφωμα τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, που συνδιαμόρφωσαν. Ειδικά για το τελευταίο αυτό ζήτημα εκφράστηκε πλήρης ταύτιση» προσθέτει το ΚΚΕ και επισημαίνει:

Χρεοκοπημένο το σύνθημα «η Ευρώπη αλλάζει»

«Αυτό το πρόγραμμα, η μεν ΝΔ το προωθεί περισσότερο με το «μαστίγιο» και την πυγμή, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το «καρότο» και την καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας ανέσυρε το χρεοκοπημένο σύνθημα «η Ευρώπη αλλάζει», συνδέοντάς το με την πιθανή επικράτηση στη Γερμανία του πιο «αμαρτωλού» κόμματος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Οι όποιες «παροχές» υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «στάχτη στα μάτια».

»Για παράδειγμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχει με τη διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου, ειδικά του νόμου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά κι αυτών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

»Η «μείωση της φορολογίας» γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα για την υγεία συνυπάρχουν με τη δήλωση προσήλωσης στις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που η πανδημία απέδειξε ότι ο ιδιωτικός-επιχειρηματικός τομέας λειτουργεί σε βάρος της υγείας του λαού».

Ψεύτικες υποσχέσεις

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, «το πιο σημαντικό είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα από ένα «επεκτατικό μείγμα», ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να ωφελεί ταυτόχρονα το κεφαλαίο και τους εργαζομένους. Η «ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη είναι το άλλο όνομα της «νέας αρχής» και της «συμπεριληπτικής ανάπτυξης» του κ. Τσίπρα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για το ότι οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας κι αγοράς λειτουργούν πάντα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

«Ο λαός έχει πλέον συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να απορρίψει όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που εμφανίζονται με νέο περιτύλιγμα. Ο δε μύθος της «προοδευτικής διακυβέρνησης» έχει χρεοκοπήσει σ’ όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε ότι καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει έξω από τις ράγες που καθορίζει η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, η στρατηγική της ΕΕ κι η εξουσία του κεφαλαίου.

»Η διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων «απ’ τα πάνω» ή σε μια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να επιβάλλει το δρόμο που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr