«Μια «σούπα» ξαναζεσταμένων αυταπατών σε έναν λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, «σέρβιρε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Λάρισα και τον Βόλο. Το παραμύθι της «προοδευτικής» διακυβέρνησης και των «δημοκρατικών μετώπων» που σέρβιρε έχει «δράκο». Και ο «δράκος» αυτός λέγεται υποταγή στα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στον βωμό των οποίων θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες, και τα οποία υπηρέτησε και ο ίδιος ως κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και προσθέτει:

Του λόγου το αληθές

«Για το λόγου του αληθές έχουμε και λέμε:

-Την ίδια ώρα που μιλούσε για τη στήριξη των αγροτών, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε, όπως και η ΝΔ, τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των αγροτών. Ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κυβερνητική του θητεία, όπου ψηφίστηκαν μια σειρά από μέτρα, που τις συνέπειές τους ζουν στο πετσί τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών και η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Γι’ αυτά και άλλα προβλήματα, οι αγρότες του Τυρνάβου, της Αγιάς, του Πηλίου και άλλων περιοχών βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις. Οι προτάσεις του, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ, κοροϊδεύουν τους μικρότερους παραγωγούς, ότι μπορεί να υπάρξει σωτηρία στο πλαίσιο της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής, που δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε καταστροφική για τους αυτοαπασχολούμενους αγροτοκτηνοτρόφους.

-Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της υγείας και της προστασίας από την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, όμως όλοι γνωρίζουν πως η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία της Λάρισας και του Βόλου, έχει και την δική του σφραγίδα, γιατί υπηρέτησε και υπηρετεί την πολιτική που θεωρεί τη λαϊκή υγεία «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης.

Συνέπεια αυτής της πολιτικής, που σήμερα συνεχίζει και βαθαίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι εκατοντάδες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό -ακόμα και σε σχέση με τα μειωμένα και ανεπαρκή οργανογράμματα των νοσοκομείων της πόλης- η εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο, όπου τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις στοιχειώδεις εξετάσεις, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές με τις μειώσεις των προϋπολογισμών των νοσοκομείων από το 2015 μέχρι σήμερα να φτάνουν το 50%.

-Οι «υποσχέσεις» για αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχουν με τη διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζουν τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δίνοντας και τη δυνατότητα μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Ενώ η μείωση της φορολογίας γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είπε κάτι για τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο

-Φυσικά δεν περιμέναμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάτι για τη μετατροπή και της Θεσσαλίας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκο ορμητήριο, με την παράδοση της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, άλλων λιμανιών, στρατοπέδων στη Μαγνησία στη διάθεση του ΝΑΤΟ. Άλλωστε η κυβέρνηση του υπήρξε πρωτεργάτης αυτής της πολιτικής και των επικίνδυνων συμφωνιών με τις ΗΠΑ που εμπλέκουν το λαό στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς».

«Η πείρα που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Η διέξοδος δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων «απ’ τα πάνω» ή σε ψευδεπίγραφες «προοδευτικές κυβερνήσεις», που έχουν επιβάλει νέα μέτρα ενάντια στον λαό, αλλά στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να ανοίξει τον δρόμο για την προοπτική που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr