Την άμεση διαλεύκανσης της υπόθεσης του θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από το Βόλο ζητά το ΚNΕ και στηλιτεύει την παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας.

Στηρίζει το αίτημα της οικογένειας

Σε ανακοίνωσή της ΚΝΕ που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του το ΚΚΕ τάσσεται επίσης στο πλευρό της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά της για την ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται ότι όπως έχει καταγγείλει η οικογένεια, οι αρμόδιες αρχές θέλουν να κάνουν την ιατροδικαστική εξέταση στη Θεσσαλονίκη και όχι στη Λάρισα όπως είναι ζητά η οικογένεια.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΚΝΕ επισημαίνεται:

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθούν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν και να συγκαλύψουν ένα πραγματικό και αποδεδειγμένο γεγονός, την αστυνομική βία που υπέστη ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες σε κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Βόλου.

Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του, βγάζουν ουσιαστικά πόρισμα πριν το επίσημο πόρισμα ισχυριζόμενοι ότι ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου δε συνδέεται με την καταγγελία για αστυνομική βία.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του Β. Μάγγου, μέρος της οποίας είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της οικογένειάς του όσον αφορά στη διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης».

Πηγή: tovima.gr