Η φετινή ιδιαίτερη σεζόν του ΝΒΑ πλησιάζει στη λήξη της με την έναρξη των τελικών, αλλά ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, ρωτήθηκε για το μέλλον.

Ο Σίλβερ τόνισε ότι το τζάμπολ της νέας σεζόν προγραμματίζεται για το Γενάρη και σχολίασε τα προβλήματα που θα προκληθούν, καθώς και την αποδοτικότητα της «φούσκας».

«Τα Χριστούγεννα ήταν η πλησιέστερη ημερομηνία, αλλά το πιθανότερο σενάριο τελικά είναι να αρχίσουμε το Γενάρη. Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσουν τα training camps το Δεκέμβριο, δύο μήνες μετά το τέλος της σεζόν. Οι παίκτες θέλουν ένα διάλειμμα, σωματικά και πνευματικά. Όσον αφορά το καλεντάρι, υπάρχει πρόβλημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τους Αγώνες».

Για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα χρονιά:

«Ο στόχος είναι να έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα, αλλά αυτό εξαρτάται και από την πορεία της πανδημίας, τα τεστ που πρέπει να γίνονται με άμεσα αποτελέσματα, χωρίς να περνάνε από εργαστήρια, μια τεχνολογία που πρέπει να υπάρξει μέχρι τότε. Το εμβόλιο δεν είναι προαπαιτούμενο, άλλωστε δε βλέπω να βγαίνει μέχρι την ημερομηνία έναρξης. Μπορεί να μην είναι 19.000 στο γήπεδο, αλλά ένας συγκεκριμένος αριθμός φιλάθλων».

Για τη «φούσκα» και τα αποτελέσματά της :

«Δείξαμε πως δουλεύει και αυτό είναι το σημαντικό, στείλαμε ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα. Πως πρέπει να ακολουθούμε τα βασικά πρωτόκολλα τα οποία δουλεύουν. Μπορούμε να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομία».

Πηγή: tovima.gr