Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Επειρογνωμόνων σχετικά με την άρση της χρήσης της μάσκας αλλά και μία σειρά άλλων πρωτοκόλλων.

Μετά το «πάγωμα» της περασμένης εβδομάδας για την άρση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό, έως ότου περάσουν οι Απόκριες, το θέμα θα ξαναβρεθεί στη σημερινή συζήτηση των ειδικών και δεν αποκλείεται μετά την Καθαρά Δευτέρα να… πέσουν οι μάσκες.

Σημειώνεται πως η κατάργηση τη μάσκας, εφόσον την εισηγηθούν οι ειδικοί, θα είναι μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δηλαδή κάποιος περπατά μόνος του ή με την οικογένειά του ή παρέα του.

Σε εσωτερικούς χώρους η χρήση της μάσκας παραμένει, με τη χώρα μας να μη βρίσκεται ακόμη στη φάση να την «πετάξει».

Η μάσκα, πάντως, βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων και των άλλων χωρών, ενώ έχουν ήδη απελευθερώσει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Νέες συστάσεις που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορεί πλέον να διακόψει τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρεί κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγει τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr