Χωρίς τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν αρκετοί υπουργοί, υφυπουργοί, διευθυντές γραφείου, γενικοί γραμματείς και πρόεδροι,  ωστόσο ο «στρατηγός» της Ελλάδας στην μάχη κατά του κορωνοϊού δεν θα είναι «παρών».

Απ΄ότι φαίνεται δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κρίσιμη σύσκεψη την οποία δεν παρακολουθεί ο καθηγητής, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας τον τελευταίο καιρό έχει αποσυρθεί εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη

Υπενθυμίζεται πως στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.

Πηγή: tovima.gr