Απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους του εμβολίου και της πανδημίας έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού μαζί με το προσωπικό και τους τρόφιμους του Γηροκομείου Πειραιά.

«Σήμερα ανατέλλει μία καινούργια ημέρα για την ανάκτηση της ασφάλειας και της ακεραιότητας και της βιωσιμότητας του ιδρύματος, η πρόοδος της επιστήμης είναι πάντοτε ευλογία και δωρεά του Θεού» ανέφερε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Συνολικά, εμβολιάστηκαν 109 εργαζόμενοι και τρόφιμοι του ιδρύματος.

Η κυρία Αντιόπη, 92 ετών, έκανε με ανακούφιση το εμβόλιο και τόνισε: «Θα βγω έξω, θα δω τους φίλους μου, τους συγγενείς μου και θα χαρώ τη ζωή μου».

Το Γηροκομείο Πειραιά, ένα ιστορικό ίδρυμα 130 ετών, πρόσφατα απειλήθηκε από το φονικό ιό. Από σήμερα ο κίνδυνος αποτελεί παρελθόν.

Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότεροι από 77.000 Έλληνες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Από αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στο γενικό πληθυσμό, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Τον επόμενο μήνα δημιουργούνται τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Πειραιά, με δυνατότητα εμβολιασμού 20.000 πολιτών την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 210.000 Έλληνες και μέχρι το τέλος Μαρτίου 2.000.000.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr