Έντονη είναι η ανησυχία των υπευθύνων μιας ειδικής ομοσπονδιακής φυλακής στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στις κρατούμενες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υπηρεσία των φυλακών, πριν από τρεις εβδομάδες είχαν εντοπίστηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό στο Federal Medical Center-Carswell στο Φορτ Γουόρθ, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας.

Ωστόσο, την Τρίτη ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού έφτασε στα 510, την ώρα που η μεγαλύτερη πολιτεία του αμερικανικού νότου έχει μετατραπεί σε μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην εγκατάσταση, στην οποία κρατούνται συνολικά 1.357 γυναίκες, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19: ο πρώτος τον Απρίλιο και ο δεύτερος στις 13 Ιουλίου.

«Όπως συμβαίνει με κάθε είδους κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αξιολογούμε προσεκτικά πώς να διασφαλίσουμε καλύτερα την ασφάλεια του προσωπικού, των κρατουμένων και του κοινού» ανέφερε η διοίκηση του καταστήματος κράτησης, ωστόσο αρκετές κρατούμενες στο Carswell υποστήριξαν μιλώντας σε τοπικά μέσα πως η εγκατάσταση δεν είχε επαρκή απολυμαντικά ή προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ και τα κελιά του δεν καθαρίζονται σωστά έπειτα από κάποιο θετικό κρούσμα.

«Αισθανόμαστε βασικά εγκαταλειμμένοι», υποστήριξε μια κρατούμενη.

Πηγή: tovima.gr