Με κόκκινα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη τις 10 νοσηλεύτριες που ξεκίνησαν από την Κρήτη για να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Κύμα συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά των νοσηλευτριών οι οποίες με σεμνότητα στέκονται πάνω από όσους τις έχουν ανάγκη.

Οι νοσηλεύτριες από το πρωί βρίσκονται στις θέσεις του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και ετοιμάζονται να στελεχώσουν νέες 15 ΜΕΘ που θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα στη Θεσσαλονίκη. Υγειονομικό προσωπικό από όλη την Ελλάδα βάζει στην άκρη τις οικογένειές του και με αυτοθυσία ρίχνεται στη μάχη της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την Κρήτη, 6 νοσηλεύτριες από το Άργος, 5 από την Κομοτηνή, και 3 από τα Γιάννενα, σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη στη μάχη του κορωνοϊού.

«Είμαστε σε πόλεμο»

Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, αναφέρει η νοσηλεύτρια Ελένη Χοβαρδά από τα Γιάννενα που τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο ΑΧΕΠΑ.

«Δεν είναι η αγάπη για την δουλειά, είναι η προσφορά στον συνάδελφο. Αυτή την στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Βλέπουμε καθημερινά ότι οι συνάδελφοί μας πάνω έχουν ανάγκη, δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ, οπότε ακούμε τους ειδικούς. Βλέπουμε τι γίνεται. Άρα λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι όλοι ενωμένοι μια γροθιά να στηρίξουμε. Δεν υπάρχουν τώρα υγειονομικές περιφέρειες, δεν υπάρχουν ΥΠΕ. Τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι».

Δύναμη ψυχής

Με δύναμη ψυχής η 40χρονη νοσηλεύτρια μοιράστηκε τους φόβους και τις αγωνίες της στο LIVE NEWS. «Πρώτα απ’ όλα αγχωθήκαμε εμείς και φοβηθήκαμε κιόλας, είναι αυτονόητα αυτά τα συναισθήματα, γιατί να το κρύψουμε; Απλά η προσφορά και η βοήθεια στον συνάνθρωπο σε αυτή τη φάση υπερτερούν, οπότε τα άλλα συναισθήματα μπαίνουν στην άκρη».

H Μαρία Μπένου, παρά τους ενδοιασμούς της οικογένειάς της, αποφάσισε να φύγει από τα Γιάννενα και να συνεισφέρει με την σειρά της στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Η κόρη μου, μου είπε φοβάται, μου είπε… είχε μια αντίρρηση αλλά μου έχει εμπιστοσύνη και χαίρεται για την απόφαση. Για την απόφαση που πήρα, αλλά με προσοχή πάντα. Επικρατεί πολλή μοναξιά, επικρατεί πολύς φόβος. Κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μας να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο. Είναι άνθρωποι, έχουν ψυχή, και ευελπιστώ να περάσει όλο αυτό και να είναι όλοι υγιείς και να βγουν γενικά από τις κλίνες, τα νοσοκομεία, γεροί. Και να ξαναμπούμε πάλι στον ίδιο ρυθμό. Όσο αυτό είναι εφικτό».

Νοσηλεύτρια από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει την δραματική κατάσταση με τον κορωνοϊό, με μωρό 22 μηνών να μεταφέρεται εσπευσμένα από τις Σέρρες. «Εκτος από τους εθελοντές νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό από περιοχές με λιγότερα κρούσματα μετακινιέται με επίταξη στη συμπρωτεύουσα για να ενισχύσει το μέτωπο υγείας κατά του κορωνοϊού».

Άλλα πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής έρχονται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο». Αλλά και το ΑΧΕΠΑ ενισχύεται από 6 νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Άργος και 3 νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr