Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ συζήτησαν τις προοπτικές της από κοινού παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας από την Σαουδική Αραβία στην Ομάδα των Είκοσι (G20) συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20.

Παράλληλα, ο Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των συμφωνιών στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+ , που επέτρεψαν να σταθεροποιηθεί γενικά η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων, ενώ συμφώνησαν να συντονίσουν την περαιτέρω συνεργασία τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτός των άλλων , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες έθιξαν διάφορες πλευρές διμερούς συνεργασίας και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο ρώσος πρόεδρος στο Ριάντ τον Οκτώβριο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr