Δραματική προειδοποίηση προς όλους, αλλά κυρίως προς όσους επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές τους, απευθύνει τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η επόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία του Αυγούστου, τα οποία θα διαμορφωθούν και από την συμπεριφορά των εκδρομέων που θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Τη Δευτέρα (17/8), θα γίνει νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους Υπουργούς ένεκα της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα, να υιοθετηθούν νέα πιο αυστηρά στα επίπεδα εκείνων του περασμένου Μάη.

Την ίδια στιγμή, με νέο σποτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει τους νέους να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κοροναϊό. Κάνε, όμως, έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».

Πηγή: tovima.gr